Kas ve Eklem Ağrılarına İyi Gelen Kaplıcalar Listesi
  1. Anasayfa
  2. Kaplıcalar

Kas ve Eklem Ağrılarına İyi Gelen Kaplıcalar Listesi

0

Türkiye’de bulunan, şifa dağıtan kaplıcalar ile kas ve eklem ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Kaplıca termal suyu, vücudunuzu rahatlatarak ağrılarınızın azalmasına neden olur. Kas ağrıları, eklem ağrıları ve vücudun birçok yerinde bulunan gerilimsel ağrılara iyi gelecek kaplıcaların listesi;

  1. Pamukkale Travartenleri – Denizli
  2. Kurşunlu Kaplıcaları – Manisa
  3. Termal – Yalova
  4. Diyadin Kaplıcaları – Ağrı
  5. Hamamboğazı Kaplıcaları – Uşak
  6. Sarıkaya Kaplıcaları – Yozgat
  7. Kızılcahamam Kaplıcaları – Ankara
  8. Karacasu Kaplıcaları – Bolu
  9. Çermik Kaplıcaları – Sivas
  10. Sandıklı Kaplıcası – Afyon
  11. Oylat Kaplıcaları – Bursa
  12. Pamukçu Kaplıcaları – Balıkesir
  13. 1Güre Kaplıcaları – Edremit

1) Pamukkale Travertenleri – Denizli

Suyun sıcaklığı ortalama 40 derecedir. Renk ve tonu berraktır. Suyun kimyasal içeriği kalsiyum, magnezyum, florür ve bikarbonat yönünden zengindir. Suyun tadı acı olmasından dolayı maden suyu özelliği bulunur. Deniz seviyesinden 950 metre yüksektedir. Kalp- damar sertliği, tansiyon, romatizma, kas ve eklem ağrılarına iyi gelen kaplıcalar arasındadır.

2) Kurşunlu Kaplıcaları – Manisa

Toplam 2172 mg/lt mineralizasyonu bulunan, florürlü, bikarbonatlı kaplıca suyudur. Suyun sıcaklık derecesi, 43 ile 91 derece aralığındadır. Kurşunlu kaplıcası; romatizma, cilt ve kadın hastalığı, solunu yolu rahatsızlığı eklem ve kas ağrılarına iyi gelen kaplıcalar arasında yer alır.

3) Termal – Yalova

Toplam mineralizasyon düzeyi 1500 mg/lt değerindedir. Termal su renksiz, berrak ve tatlıdır. 1911 yılında Roma’da düzenlenen kaplıcalar yarışmasında ‘’Suları Faydalı En İyi Kaplıca’’ ödülünü almıştır. Banyo kürleri, romatizmal hastalıklar arasında kireçlenme üzerine olumlu etkileri ve ağrı eşiğini yükseltici özellikleri Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim dalında yapılan çalışmalar ile gösterilmiştir.

4) Diyadin Kaplıcaları – Ağrı

Diyadin kaplıcaları, deniz seviyesinden 1925 metre yükseklikte yer alır. Termal suyun bikarbonat, sülfat, klorür, kalsiyum ve kalsiyum bakımından zengindir. Sıcaklığı 39 ile 50 derece arasında değişiklik gösterir. Radyoaktivitesi 1,3 ile 1,6 eman, PH değeri ise 6.-,7 ile 6,85 arasındadır. Özellikle banyo tedavisi; romatizma, nevrit nöroloji ve kadın hastalıklarının tedavisinde etkilidir.

5) Hamamboğazı Kaplıcaları – Uşak

Hamamboğazı kaplıcaları, 40 lt/sn debiye sahiptir. Suyun sıcaklık değeri ortalama 55 ile 60 derece arasındadır. Fiziko-kimyasal bakteriyolojik analizleri yapılmış ve sağlık yönünden yararlı olduğu tespit edilmiştir. Mide, karaciğer, romatizma, eklem ve kas ağrılarına karşı iyi geldiği tespit edilmiştir.

6) Sarıkaya Kaplıcaları – Yozgat

Sarıkaya kaplıcaları florür içeren oligometalik sular grubunda yer alır. Sıcaklığı 48 derece ve 28 lt/sn debiye sahiptir. Suyun içinde Sülfat, klorür, hidrokarbonat, magnezyum, demir-alüminyum, nitrat iyonu ve metasilikat asidi bulunur. Tıp otoriteleri tarafından romatizmal ağrılara, eklem kireçlenmesine, kalça eklemi kireçlenmesine ve spastik ağrılara iyi geldiği saptanmıştır.

7) Kızılcahamam Kaplıcaları – Ankara

Kızılcahamam kaplıca suyu; kaynak akım değeri 70 lt/sn, suyun sıcaklığı 44 ile 86 derece ve PH değeri 7 olarak ölçülmüştür. Bikarbonatlı, klorürlü, sodyumlu, arsenikli ve karbondioksitli bileşime sahiptir. Romatizma, kadın hastalıkları, eklem ağrıları ve egzamaya iyi gelir. İçildiğinde tenya, parazit gibi oluşumların yok olmasına neden olur.

8) Karacasu Kaplıcaları – Bolu

Sondaj ve doğal kaynak çıkışlı olan karacasu kaplıca su sıcaklığı 42 ile 44 derece arasında olup PH değeri ise 6,3 değerindedir. Termal suyun kimyasal değerleri; bikarbonatlı, (%51,31 milival) Kalsiyumlu, (%69,34 milival) Sülfatlı, (%46,66 milival) Magnezyumlu, (%19,18 milival)  florürlü, (1,9 mg/lt) karbondioksitli (251,6 mg/lt) bileşiminden oluşur. Banyo ve içme kürüne uygun olup; romatizma, eklem ağrısı ve kas ağrısı, kalp hastalıkları, solunum yolu rahatsızlıklarına karşı etkilidir.

9) Sıcak Çermik Kaplıcaları – Sivas

Çermik kaplıca suyunun sıcaklık değeri 48 ile 50 derece arasındadır. Suyun kimyasal özelliği; florür içeren kalsiyum, magnezyum, sodyum, hidrokarbonat ve karbonat klorürlü zengin minerallere sahip bileşimden oluşur. Romatizma, eklem ve kas ağrısı dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisinde de kullanılır.

10) Sandıklı Kaplıcası – Afyon

Sandıklı kaplıcası kimyasal özellikleri; bikarbonat, sülfat, kalsiyum, sodyum, bromür, arsenik, radon ve karbondioksitli yapıya sahiptir. Suyun sıcaklığı 62 ile 68 derece arasında değişim gösterir. Radyoaktivitesi 1,3 ile 2,5 arasında değişir. PH değeri ise 6,6 ile 7 arasındadır. Banyo kürü dışında çamur kürüyle de ünlüdür.

11) Oylat Kaplıcaları – Bursa

Oylat kaplıcası suyu renksiz ve berraktır. Kimyasal özellikleri; klorür, bikarbonat, sülfat, kalsiyum, magnezyum, sodyum lityum, anyon ve katyon iyonlarına sahiptir. Toplam mineralizasyon değeri 1268 mg/lt, PH değeri 6,5, sıcaklık değeri ise 40 ile 45 derece arasındadır. Banyo kürü ortopedik ve nörolojik sekellerin rehabilitasyonunda kullanılabilir.

12) Pamukçu Kaplıcaları – Balıkesir

Pamukçu kaplıcaları su sıcaklık değeri 30 ile 58 derece arasındadır. Florür, bor sodyum, sülfat ve klorürlü sular grubunda yer alır. Ortopedik hastalıklar, sinir, beyin, kalp hastalıkları, romatizmal hastalıklar, stres bozukluğu ve spor yaralanmalarında destekleyici tedavi unsuru olarak kullanılır.

13) Güre Kaplıcaları – Edremit

Güre kaplıcası su sıcaklık değeri 40 ile 58 derece arasında yer alır. Kaplıcanın orijinal olan bölümleri ilk çağ Roma Hamamı özellikleri taşıdığı görülür. Radyoaktif özelliği bulunan termal sular arasında yer alır. Sodyum, magnezyum, kalsiyum, potasyum, demir ve alüminyum kimyasal özelliklerini oluşturuyor. Romatizma, eklem, kas ağrıları, cilt hastalıkları, kireçlenme ve böbrek rahatsızlarına iyi geldiği biliniyor.

Kaplıca Suyu Kaslara İyi Gelir Mi?

Kaplıca suyu, kaslara iyi gelir, kasların gevşeyip yumuşamasını sağlar. Kramp, ağrı, kasılma spor esnasında yaralanmalara karşı etkilidir. Kas ağrıları için kaplıcalar yumuşamasını sağlayıp ağrıyı azaltır ve hareket özgürlüğü kazandırır. Termal suyun sahip olduğu sıcaklık sayesinde kaslardaki gerilim kısa süre içinde rahatlamasını sağlar. Banyo kürü kronik kas ağrı tedavisinde oldukça etkilidir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir