Gönen Kaplıcaları üç bin yılı aşkın tarihi ile Balıkesir’in en popüler termal su kaynaklarından birisidir. Kaplıca suları Sağlık Bakanlığı tarafından birçok hastalığa iyi gelmesi yönünden onaylanmıştır. Kaplıcalar 70.000 m2 alan içerisinde olan bir doğal bir parka sahiptir ve Gönen çayı ile birleşen kaplıcalar doğal güzellikleri ile misafirlerini hayran bırakmaktadır.
- Gönen kaplıcaları romatizmal ağrılar ile eklem ağrılarına iyi gelmektedir.
Termal sular romatizma rahatsızlıkları ile eklem ağrılarını hafifletici yönü ile bilinmektedir. Kaplıca suları ile rahatlama hisseden hastalar termal suları alternatif tıp seçenekleri arasında kullanmaktadır.
- Kaplıcalar bel ve boyun fıtığı tedavisi görenler için faydalıdır.
Kaplıca sularının kas gevşetici ve rahatlatıcı yapısı bulunması nedeni ile boyun ve bel fıtığı tedavisinde kullanılabilmektedir.
- Hastaların ameliyat sonrası iyileşme süreçlerini hızlandırır.
Termal sular hastaların ameliyat sonrası süreçlerde fizyolojik ve psikolojik rahatlamalarını sağladığından bu aşamadaki iyileşme süreçlerine yardımcı olmaktadır.
- Termal suları ortopedik ve nörolojik rahatsızlıklara iyi gelmektedir.
Kaplica suları bedensel ve ruhsal rahatlama sağladığından hem psikolojik manada hem de ortopedik manada hastaların kendilerini iyi hissetmesini sağlamaktadır.
- Kaplıcalar karaciğere ve safra yollarına yönelik rahatsızlıkların tedavisine fayda sağlamaktadır.
Kaplıcalardaki şifalı sular son dönemlerde sıklıkla karaciğer yağlanması veya safra yolları hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.
- Termal suları böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır
Böbrek rahatsızlığı yaşayan hastalar ve özellikle böbrek taşı şikayeti olanlar termal suların iyileştirici etkisinden faydalanabilmektedir.
- Kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.
Termal sular birçok kadın hastalığının tedavisinde alternatif bir tıp yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bu termal suların başlıca iyi geldiği kadın hastalıkları fonksiyonel sterilite, ameliyat sonrası adhezyon profilaksisi, dismenore gibi hastalıklardır.
- Kalın bağırsak iltihaplarının tedavisinde kullanılmaktadır.
Kaplıca suları kalın bağırsak iltihaplarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Sıcak suyun rahatlatıcı etkisi sebebi ile bu hastalığın iyileştirilmesinde kaplıca suları destekleyici etki göstermektedir.
- Damar sertliklerinin tedavisinde faydalıdır.
Kaplıcalar hem damar sertliğinin tedavisinde hem de damar sertliği ile tansiyon gibi hastalıkların tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Termal sular kalp atış hızını düzenlemesi sebebi ile bu hastalar için yararlı olmaktadır.
- Sinüzit hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.
Kaplıcadaki suların saf ve temiz ve özelliği kronik alt ve üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde fayda sağladığından sinüzit hastalarına iyi gelmektedir.
Gönen Kaplıca Suyunun Özelliği Nedir?
Gönen Kaplıcaları dağın eteklerinden gelmesi ve 275 metre derinlikten çıkması sebebiyle içerisine yağmur veya kar sularının karışmamasını sağlamaktadır. Bu nedenle de kaplica suları çok nadir rastlanan bir şekilde saf ve temiz kalmıştır. Gönen kaplıcaları aynı zamanda hipertermal, hipotonik bir maden suyudur ve içerisinde sülfat, klorür, bikarbonat, sodyum içermektedir.
Gönen Kaplıca Suyu Kaç Derece?
Gönen Çayı kenarında bulunan Gönen Kaplıcalarındaki suyun ısısı 78 derecedir. Bu sudan misafirler içme ve banyo kürü olarak faydalanabilmektedirler.
Gönen Kaplıcaları Nerede?
Gönen kaplıcaları konumu ve haritadaki gösterimi aşağıdaki gibidir;
Gönen Kaplıca Suyuna Kimler Giremez?
- Ameliyat kaynaklı açık yarası olan hastalar
- Obezite hastaları
- Kalp Kanamalı hastalığı bulunanlar
- Organ yetmezliği çekenler
- Varis sahibi hastalar
- Diyabet hastaları
- Onkolojik hastalıklara sahip olanlar
- Hepatit hastaları
- Yakın zamanda kalp operasyonu geçirmiş olanlar
- Tüberküloz hastaları
- Astım rahatsızlığı bulunanlar
- Sara hastaları
- Kanser hastaları
- Dolaşım bozukluğu yaşayanlar
- Tansiyon hastaları
- Romatizma hastaları
- Loğusalar
- Psikolojik sorunları olanlar
- Hamileler
- Panik atak hastaları
Gönen Kaplıcalarında Nerede Kalınır?
Oylat Kaplıcaları birçok tesis şeklinde konaklama ve spa merkezi imkanına sahiptir. Aynı zamanda kaplıcaların çevresinde konaklayabileceğiniz birçok otel de bulunmaktadır. Bu oteller şu şekildedir;
- Gönen Kaplıcaları Güneş Otel
- Gönen Kaplıcaları Park Hotel.
- Gönen Kaplıcaları Yeşil Otel.
- Gönen Kaplıcaları Yıldız Hotel.
- Asepsus Hotel.
- Agesa Hotel Gönen.
Gönen Kaplıcalarına Nasıl Gidilir?
Gönen kaplıcalarına gitmek için birçok alternatif yol bulunmaktadır. Toplu taşıma ile gelmek isteyenler Balıkesir Gönen’e vararak minibüsleri kullanabilmektedirler. Gönen’in bazı konumlara mesafesi şu şekildedir;
- Gönen-Bandırma 40 km.
- Gönen-Dağ Ilıcası 13 km.
- Gönen-Denizkent 26 km.
- Gönen-Bursa 150 km. .
- Gönen-İzmir 302 km.
- Gönen-Truva 160 km.
- Gönen-Ankara 538 km.
- Gönen-Balıkesir 114 km
- Gönen-Çanakkale 145 km.
- Gönen-İstanbul 381 km.
İstanbul’dan Deniz Otobüsü vasıtası ile gönene 1 Saat 45 dakikada varmak da mümkündür. Karayolu ile: Yalova-Bursa-Karacabey-Bandırma-Gönen veya Ankara’dan; Polatlı-Sivrihisar-Eskişehir-Bozüyük-İnegöl-Bursa-Karacabey yolu veya Bandırma-Gönen istikameti veya İzmir’den; Bornova-Manisa-Akhisar-Balıkesir-Susurluk-Bandırma-Gönen istikameti de kullanılabilmektedir.
Gönen Kaplıcaları Otel Fiyatları Nedir?
Gönen kaplıcaları civarındaki otellerin gecelik fiyatları alınmak istenen hizmete, kişiye ve güne göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak fiyatlara bakacak olursak 400 ila 2000 TL arasında değişen gecelik ücretleri bulunan otellerin hizmet verdiği görünmektedir.