Kaplıca Yaş Sınırı Kaç? Bebekler, Çocuklar veya Hamileler Girebilir Mi?
  1. Anasayfa
  2. Sağlık Bilgileri

Kaplıca Yaş Sınırı Kaç? Bebekler, Çocuklar veya Hamileler Girebilir Mi?

3

Çocukların ciltleri büyüklerin ciltlerine göre daha geçirgen olduğu için kaplıca yaş sınırı 12 olarak belirlenmiştir. 12 yaşından küçük kişiler kaplıcaya girdiğinde vücutları daha geçirgen olduğunda cilt problemlerine yol açabilir. Suyun ağır metaller içermesi veya mikroplu olması durumunda çocukların ciltlerinde ciddi problemler görülebilmektedir. Kaplıcaya giren çocuk veya bebeklerin ciltleri suya hemen alışamayacağından dolayı hipotermi geçirme riskleri de vardır.

Kaplıcaya Bebek Girebilir Mi?

Bebekler yapısı gereği bakteri ve mikroplara karşı daha savunmasızdır bu nedenle de bebek kaplıca girmemelidir. Kaplıca suyu mikroplu olabilir veya çok fazla sıcak olabilir. Bebek farkında olmadan kaplıca suyunu içebilir. İçtiği bu şifalı su mineral ve madeni değerler bakımından zengin olduğundan bebeğe ağır gelebilir. Bebekler sıcak suya daha geç adapte olduklarından hipotermi ve hipertermi riski artar.

Kaplıca Suyuna Çocuklar Girebilir Mi?

Kaplıcaya 12 yaşından büyük çocuklar girebilir. Ebeveyn eşliğinde 12 yaş üstü çocuklar suyu yutmadan, başlarını suya sokmadan kaplıcanın şifalı suyundan faydalanabilir. Kaplıca yaş sınırı, 12 yaş altındaki çocuklar için, hassas bir vücuda sahip oldukları için uygulanmaktadır.

Kaplıcaya Günde Kaç Kez Girilir?

Kaplıcaya ilk defa girecekler için ideal olan haftada bir defa girilmesidir ancak ikinci hafta kaplıcaya girme süresi haftada 2’ye çıkarılabilir. Termal suda kalma dakikası ise en fazla 20 dakika olmalıdır, aksi taktirde bireyde birtakım rahatsızlıklara sebebiyet verebilir.

Termale Bebek Girebilir Mi?

Termal suya bebeklerin girmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmez yani termal suya bebekler girememektedir. Termal su içerdiği mineraller ve madenler açısından zengin olduğundan bebek farkında olmadan içerse sağlık sorunu doğurabilir. Bebekler yapısı gereği yetişkinlerden daha dayanıksız ve savunmasızdır. Dolayısıyla ortamdaki bakteri ve mikroplar için açık hedef haline gelir. Şayet bebek termal suya girecekse eğer bu kişiye özel ortamda ebeveyn kontrolü altında olmalıdır.

Hamile Termal Havuza Girebilir Mi?

Hamilelik sürecinde hamileler termal havuza girmemelidir. Sauna, kaplıca ve sıcak su banyoları gibi ısısı yüksek ortamlar hamilelik sürecinde oldukça risklidir. Su sıcaklığının yüksek olması özellikle hamileliğin ilk üç ayında anne karnındaki bebeğin organ gelişimine olumsuz etki yaratmakta ve bebeğin sakat doğmasına yol açabilmektedir.

Termal Su Adeti Etkiler Mi?

Termal sular kadın hastalıkları konusunda olumlu etkiye sahiptir. Hem iç hem dış organlarda gerçekleşen akıntılara iyi gelmekle beraber aynı zamanda regl döngüsü düzene soktuğu bilinmektedir. Adet öncesi sendromu ve adet ağrılarına iyi gelmesinin yanında rahim hastalıkları için de termal sular uzmanlarca önerilen tedavi yöntemidir. Uzmanlar regl döneminde, hemen öncesi ve sonrasında termal suları önermemektedir.

Adeti geciktirdiği veya erken yaşattığı bilgisi uzmanlar tarafından verilmemiştir ancak adeti düzene soktuğu bilinmektedir.

Kanser Hastaları Kaplıcaya Girebilir mi?

Kaplıcaların kanser ve tümör hastalıklarına iyi gelmediği sonucuna varılmıştır, bu nedenle de kanser hastaları kaplıcaya girmemelidir. Bu hastalıklar süreç içerisinde psikolojik olarak yıpratıcı olduğundan sadece rehabilitasyon amacıyla tercih edilmektedir. Kaplıcaların birçok kişi tarafından kullanıldığı göz önüne alındığında bu rahatsızlıkları artırma veya tetikleme riski ortaya çıkmaktadır.

Koah Hastaları Kaplıcaya Girebilir Mi?

Koah hastalarının kaplıcaya girmesi onlar için ciddi birtakım hastalıklara sebep olur. Nefes alma güçlüğü yaşayabilirler, bu yüzden koah hastalarının kaplıcaya girmeleri önerilmez.

Varis Hastaları Kaplıcaya Girebilir Mi?

Varis hastalarının kaplıcaya veya termal sulara girmesi, içerisinde zaman geçirmesi bacak ağrısı ve şişlik gibi sorunlarınızın artmasına sebep olabilir. Varisten uygun bir tedavi programı ile kurtulduktan sonra kaplıcalar rahatlamak amacıyla tercih edilebilir.

Emziren Anneler Kaplıcaya Girebilir mi?

Emziren anneler, kaplıcaya gidebilir ancak gidilecek kaplıcanın yalnızca kendisinin girdiği bir kaplıca olması gerekir. Herkesin kullandığı ve girdiği termal havuzlarda emziren anne de enfeksiyon kapabilir. Bunun sonucunda da bebeğe zarar verilebilir. Dikkatli olunması gereklidir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir